Σχολικά ατομικά πρωταθλήματα της πόλης Ηρακλείου 11/03/23 – 12/03/23

Οι αγώνες θα γίνουν στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης ( ΧΑΡΤΗΣ )

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Θα δηλώσω συνολικά τα παιδιά εγώ, ενημερώστε με όσο το συντομότερο. Γενικά αναμένω να έχει μια καθυστέρηση (ελπίζω μικρή ή καθόλου) η πρώτη μέρα. Η δεύτερη μέρα θα κυλήσει στην ώρα της και άνετα.

  • Ενημερώστε με για τι μέγεθος μπλουζάκι φοράει το κάθε παιδί (είναι στο πλάνο να κάνουμε και μπλουζάκια σιγά σιγά).

Η επιβεβαίωση γίνεται μόνο με φυσική παρουσία είτε από την ίδια/τον ίδιο τη μαθήτρια/μαθητή είτε, εφόσον είναι σίγουρη, και από γονέα ή κηδεμόνα ή προπονητή το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρες 13.00 – 14.00. Αν υπάρχει κάποιο θέμα, να είμαστε σε επικοινωνία να το διευθετήσω.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες και όλους τις μαθήτριες και μαθητές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (κατηγορίες από Νήπια έως Λύκεια).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 Άφιξη συμμετεχόντων - επιβεβαίωση συμμετοχών 13:00-14.00
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 Τελετή Έναρξης 14:45
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 1ος – 4ος γύρος 15:00
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 5ος – 7ος γύρος 10:00
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 Τελετή Λήξης-Απονομές επάθλων 14:00

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (όπου είναι εφικτό) και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης. (Γενικά στις μεγαλύτερες ηλικίες χρησιμοποιούμε ρολόγια, οπότε τα μικρότερα ηλικιακά παιδιά να μην αγχώνονται.)

Εδώ πληροφορίες για να βγάλουμε ή να ανανεώσουμε τα δελτία μας για το αγωνιστικό σκάκι. Στα σχολικά δεν μάς χρειάζονται.

Ζητήθηκε από τους διοργανωτές να σας ενημερώσω με το εξής :

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ:

  • Παρακαλούνται να μη φέρουν στους χώρους των αγώνων φαγητά ή ροφήματα (με εξαίρεση το νερό των παιδιών). Στο χώρο των αγώνων θα λειτουργεί κυλικείο.
  • Παρακαλούνται, ιδιαίτερα οι συνοδοί, να σεβαστούν την ησυχία που απαιτούν οι σκακιστικοί αγώνες. Φέτος, οι συνοδοί θα μπορούν να παρακολουθούν από τις κερκίδες του γηπέδου τους αγώνες αλλά παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας προκειμένου στο χώρο των αγώνων να υπάρχει ησυχία. Όποιες συνομιλίες γίνονται παρακαλούνται να γίνονται ψιθυριστά. Σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη ησυχίας ενδέχεται να απομακρυνθεί μέρος ή σύνολο των θεατών από τις κερκίδες προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες για τα παιδιά.
  • Σε περίπτωση που δεν θέλετε να αγωνιστείτε την Κυριακή παρακαλούμε να μας το δηλώσετε το Σάββατο είτε κατά τη διάρκεια της επιβεβαίωσης είτε σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας στη γραμματεία των αγώνων.
  • ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Αφού συναντήσετε στο δεξί σας χέρι το Πανεπιστήμιο Κρήτης το περνάτε και στο αμέσως επόμενο δρομάκι στρίβετε δεξιά και τότε θα βρείτε στα αριστερά σας την είσοδο για το γυμναστήριο. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και οι συνοδοί μπορούν να βρίσκονται σιωπηλώς στις κερκίδες του γηπέδου.